Виплати бійцям АТО із різних відомств урівняють: переважно від 10 до 22 тисяч

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 15:30

Кабінет міністрів урівняє грошове забезпечення учасникам антитерористичної операції для представників усіх підрозділів однакових рангів.

На засіданні Кабінету міністрів у п’ятницю прем’єр-міністр погодився підписати постанову про виділення 243 мільйонів 332 тисяч грн. на це.

Він нагадав, що у червні уряд ухвалив рішення про двократне збільшення грошового забезпечення для всіх військовослужбовців, які знаходяться у зоні АТО, але "найбільше отримують військові Збройних сил – і навіть після двократного збільшення інші військовослужбовці отримували дещо менше, ніж військовослужбовці ЗСУ".

"Зараз нам треба ухвалити рішення, щоби за жовтень виплатити і вирівняти грошове забезпечення для всіх військових, які перебувають у зоні АТО", - сказав Арсенія Яценюк.

Міністр фінансів Олександр Шлапак підтвердив: "Хотіли як краще, а вийшло, як завжди – навіть посили диспропорцію. В одному окопі міг сидіти, наприклад, офіцер Збройних сил, прикордонник – а отримували заробітну плату вони зовсім різну".

"Постанова, яку ми сьогодні приймаємо, вирівнює грошове забезпечення для всіх військовослужбовців однакого рангу", - сказав він.

Шлапак доповів, що зараз старший офіцер (майори й полковники) отримують 21 925 гривень – і відтепер "по цьому рівню і будуть отримувати всі інші".

Раніше, зазначив він, у Головному управління розвідки Міноборони отримували 15 148 грн, СБУ – 15 612 грн, Держзв’язок – 11 911 грн, прикордонники – 12 120 грн , у Нацгвардії – 8 740 грн.

"Сьогодні і старші офіцери Нацгвардії будуть отримувати не 8 740 грн, а будуть отримувати 21 925 грн. три останні місяці до кінця цього року", - сказав Шлапак.

Молодші офіцери, за його словами, – лейтенанти, молодші лейтенанти, капітани: "армія отримувала 17 841 грн. - відповідно, до цього рівня будуть прив’язані всі інші".

"У ГУР Міноборони було 7 940 грн., СБУ – 9 918 грн., прикордонники – 7 349 грн. і знову найсклоадніша ситуація – 6 440 грн всього – отримувала Нацгвардія. Сьогодні і офіцер Нацгвардії буде отримувати 17 841 гривню", - уточнив Шлапак.

"Військовослужбовці за контрактом – рядовий і молодший начальницький склад: "Військовослужбовці Міністерства оборони отримували 10 447 грн. – відповідно, таке ж грошове забезпечення будуть отримувати всі інші до кінця цього року".

За його словами, "Розвідка отримувала 6 123 грн., СБУ – 6 464 грн., прикордонники – 6 743 грн,, Нацгвардія – 5 696 грн.". "Зараз і вони будуть отри вати 10 447 грн.", - сказав Шлапак.

Військовослужбовці строкової служби у Міноборони отримували 4 774 грн. "Сьогодні в нас така категорія військовослужбовців є тільки в ще в Національній гвардії – там вони отримували 3 170 грн., їм буде піднято грошове забезпечення до 4 774 грн.".

"Все це вимагає додаткового виділення з держбюджету – в даному випадку, з резервного фонду – 243 мільйона 332 тисяч грн. Саме ці кошти виділяємо ми сьогоднішньою постановою і описуємо порядок виділення", - повідомив Шлапак.

"Кошти необхідні (на казначейському рахунку) є. Платежі не затримуємо ані на годину. Після опублікування цього рішення я звертаюся до керівників відомств, яких це стосується, щоб вони одразу провели перерахунок і подали платіжні документи до казначейства", - сказав він.

Яценюк сказав, що він підпише постанову і попросить секретаріат невідкладно її оприлюднити.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News