Путін виправдовує бойовиків, які відмовляються виконувати угоди

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 17:34

Президент Росії Володимир Путін пояснює, чому бойовики не виконують Мінські домовленості.

Про це він заявив на засіданні клубу "Валдай" в Сочі.

"Домовленості були, але вони з обох сторін не дотримуються в повному обсязі. Але може бути і неможливо дотримання в повному обсязі цих домовленостей з обох сторін. Наприклад, військові підрозділи України повинні були залишити окремі пункти, в яких вони дислокувалися до цих домовленостей в Мінську, а сили ополчення повинні були залишити деякі населені пункти, які вони займали до цих Мінських домовленостей", - сказав Путін.

"Але ні українські війська не йдуть з тих пунктів, які вони повинні залишити. Наприклад з аеропорту в Донецьку", - сказав він.

"Ні ополчення повністю не виходить з тих населених пунктів, які вони повинні звільнити, посилаючись на те, що у них там сім'ї проживають. Вони бояться за їх безпеку. Їх близькі родичі там проживають, діти, дружини ... Ми готові зробити все, щоб всі домовленості, які в Мінську були досягнуті, були виконані", - сказав Путін.

"І хочу скористатися вашим питанням (питання задавав український політолог, близький до Януковича - Погребинський), щоб підкреслити позицію Росії. Ми за повне виконання мінських домовленостей. З обох сторін", - сказав він.

"Якщо Україна хоче зберегти територіальну цілісність, а ми теж цього хочемо, не треба чіплятися за якесь там село", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування