Журналіст: Блокпост під Смілим - без води, блокаду не знято. В РНБО заперечують

Субота, 25 жовтня 2014, 17:57

Блокпост сил АТО №32 під м.Сміле вже більше 50 годин перебуває без води, його блокаду терористами досі не знято.

Про це у своєму Фейсбук повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

"50 годин без води. Блок-пост №32, в районі Смілого. Блокаду, незважаючи на рапорти, так і не знято. Дорога між 31-м і 32-м блок-постами усіяна розбитою технікою. Сепаратисти її натягли, щоб наша колона не могла проїхати по трасі Попасне-Луганськ до своїх позицій. 32-ий оточений повністю. Там 50 бійців. Було. Тепер з півсотні близько півтора десятка "двохсот", які лежать навколо українських позицій, і їх ніхто не вивозить", - зазначив він.

Також він повідомив, що представники ОБСЄ з місця подій "спішно ретирувалися, коли зрозуміли, що тут стає гаряче".

У свою чергу в РНБО Українській правді повідомили: інформація про начебто повне оточення блокпосту, розташованого на напрямку Сміле - Широке не відповідає дійсності. 

"Наші підрозділи повністю забезпечені і водою, і харчуванням, і боєприпасами", - зазначив речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко. 

"Якщо (у повідомленні) йдеться про колони, які мають надати допомогу цим блокпостам - це повна нісенітниця. Бо і рух цих колон, якщо вони є, і час їхнього прибуття розповсюджуватися не буде, оскільки це може становити небезпеку для особового складу, який доставляє усе необхідне для наших блокпостів", - додав він. 

Як відомо, раніше в РНБО заявили, що ситуація в р-ні 32-го блокпосту під м.Сміле залишається контрольованою. 

"Наразі блокпост не обстрілюється. У військових достатньо зброї, боєприпасів щоб відбити можливий напад. У разі необхідності підрозділи ЗСУ готові надати підкріплення - для цього сформовані мобільні бронегрупи", - зазначив Лисенко. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування