Турчинов: Вже увечері "архітектура" нової Верховної Ради буде зрозуміла

Неділя, 26 жовтня 2014, 11:44

Голова парламенту Олександр Турчинов сподівається, що за результатами позачергових виборів у Верховній Раді створять стійку проєвропейську патріотичну більшість.

Про це він заявив після голосування на своїй виборчій дільниці у неділю журналістам, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Ця більшість піде шляхом оновлення влади в Україні", - сказав Турчинов.

Він зазначив, що більшість сформує уряд – і Україна, на його переконання, піде шляхом оновлення і побудови нової, сильної та незалежної держави.

"Відбуваються позачергові вибори, і саме після них буде зроблено серйозний крок до оновлення української влади", - заявив Турчинов.

"Ми ще не знаємо, які сили подолають сьогодні п’ятивідсотковий бар’єр, але вже сьогодні увечері завдяки результатам екзит-полів архітектура майбутнього парламенту буде відома", - сказав чинний спікер парламенту.

Турчинов переконаний, що вибори в Україні відбуватимуться чесно, прозоро, без фальсифікацій, а у випадку спроб порушень виборчого законодавства правоохоронні органи "достатньо жорстко реагуватимуть на такі випадки".

Керівник парламенту нагадав, що нещодавно ухвалено зміни до законодавства, які суттєво посилюють відповідальність за фальсифікації й інші порушення виборчого закону.

На запитання, чи готовий він очолити Верховну Раду нового скликання, Турчинов відповів, що нова парламентська більшість сама визначатиме керівництво парламенту.

Турчинов голосував на позачергових парламентських виборах з дружиною, а його син взяв участь у голосуванні за місцем проходження служби у Національній гвардії України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News