На Донбасі вночі змінили склад більше 15 окружкомів

Неділя, 26 жовтня 2014, 15:10

У Донецькій і Луганській областях вночі були змінені склади більше 15 окружних комісій.

Про це на брифінгу заявив представник "Народного фронту" в Центральній виборчій комісії Леонід Ємець, повідомляють "Українські новини".

"Серйозну стурбованість викликає у нас те, що вночі сьогодні, в останній день, коли могли проводитися зміни членів окружних комісій, відбулися такі зміни в Луганській та Донецькій областях", - сказав він.

При цьому Ємець не уточнив, про які саме округи йде мова, але зазначив, що такі зміни були зроблені в більш ніж 15 окружних комісіях.

За його словами, до складу комісій були введені люди, які раніше працювали на Партію регіонів і могли бути причетні до фальсифікації виборів.

В свою чергу партія "Батьківщина" вустами керівника виборчого штабу Івана Кириленка на прес-конференції також висловила стурбованість з цього приводу.

За його словами, в ряді областей, особливо на сході, зокрема, в Донецькій і Луганській областях несподівано, дуже різко і в значній кількості поміняли як членів, так і керівництво окружних дільничних виборчих комісій.

"У Луганській області в 106 окрузі в дільничній виборчій комісії після початку її роботи змінили голову, заступника і секретаря, не пояснивши причини заміни. Ще на одній дільниці введені дев'ять нових членів дільничної виборчої комісії", – сказав Кириленко.

Крім того, за його словами, в 112 окрузі був повністю замінений склад окружної виборчої комісії.

При цьому в Донецькій області за добу до виборів Центральна виборча комісія замінила 17 членів окружних виборчих комісій.

В Дніпропетровській області станом на ранок 26 жовтня була змінено більше 30% членів виборчих комісій округів №24, 31, 32, 33, 35, 37, 38 на представників кандидатів Опозиційного блоку.

Також Кириленко зазначив, що в місті Краматорськ напередодні голосування були замінені 9 членів окружної виборчої комісії №48.

В свою чергу заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що члени комісії були замінені відповідно з законом.

"Традиційно, як і кожного дня, Центральною виборчою комісією за внесеними суб'єктом відповідними поданнями з кандидатурами до складу окружних виборчих комісій були розглянуті і прийняті відповідні зміни", – пояснила вона.

Усенко-Чорна підкреслила, що немає підстав стверджувати, що відбувається "надзвичайна ротація" у складі окружкомів. Вона також зазначила, що негативним є існування "технічних партій". За її словами, такі партії частіше за інших вносять зміни в склади окружкомів.

Між тим в ЦВК наголосили, що відповідно до закону, такі партії також є суб'єктами виборчого процесу і можуть міняти своїх представників в окружкомах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News