Після розмови зі Шкіряком "тітушки" попросились працювати в міліції

Неділя, 26 жовтня 2014, 22:01

Співробітники МВС затримали у неділю ще одну групу озброєних осіб на одній з дільниць 217 округу, після "профілактичної бесіди" частина з них попросилась працювати в МВС.

Про це повідомив на брифінгу радник глави МВС Зорян Шкіряк.

За його словами, у групи, що складалась з 6-7 осіб виявили зброю, "зокрема, гладкостволи та травматичні пістолети".

"Вони пред'явили посвідчення однієї з громадських організацій і розповіли, що здійснювали охорону громадського порядку, але у нас виникла низка запитань", - розповів Шкіряк.

Він нагадав, що у зв'язку з набуттям чинності закону про посилення відповідальності за незаконне втручання у виборчий процес, "подібні злочини переведені у категорію важких, а тому міліція має право вживати превентивні заходи для попередження цих злочинів".

Саме тому цю групу забрали в Оболонський РУВС.

Так само там знаходяться інша група озброєних молодиків, "сумнівної зовнішності" (приблизно 40 осіб), які були затримані безпосередньо в окружкомі і не змогли пояснити мету свого перебування там.

"З найбільшою групою молодиків, яку виявили на окрузі, у кількості приблизно 200 осіб, ми провели емоційно-профілактичну бесіду. Міліція спрацювала на упередження і не дозволила їм вчинити злочин", - заявив Шкіряк.

За словами Шкіряка, після бесіди хлопців відпустили.

"Але найсмішніше те, що після нашої розмови, кілька з них виявили бажання працювати в міліції", - розповів Шкіряк.

"Як виявилось, їх обманули, вручивши фіктивні посвідчення якоїсь "громадської варти". Обіцяли гроші, але не заплатили. Тому мені довелося виділити їм зі свої кишені гроші на дорогу додому", - додав він.

На даний момент, як повідомляє кореспондент "Української правди", ситуація на ОВК спокійна. Територію охороняють кілька десятків бійців батальйону "Миротворець" та міліція.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News