Західна Україна обрала по мажоритарці Парасюка та чоловіка Гереги

Понеділок, 27 жовтня 2014, 12:41

Західна Україна у своїх симпатіях у мажоритарних округах була більш прихильна до самовисуванців, серед яких багато нардепів із фракції "Суверенна європейська Україна", а також до представників Блоку Петра Порошенка.  

На Волині перемогу у п’яти округах отримали 4 самовисуванців та один представник "Народного фронту", з них троє колишніх нардепів – Ігор Єремеєв та двоє його соратників.

Зазначимо, що під час виборчої кампанії Громадянська мережа "Опора" зафіксувала факти підкупу виборців Єремеєвим.

За результатам 41% опрацьованих протоколів, Єремеєв лідирує із 38,29 голосів.

Його найближчий соратник по бізнесу, нардеп зі складу тієї ж групи "Суверенної Європейської України" Степан Івахів набирає найбільшу серед мажоритарників області кількість голосів 56,89 за результатами підрахунку 29,31 протоколів.

Ще один нардеп, член групи "Суверенна європейська Україна" Сергій Мартиняк також перемагає в своєму 20-му окрузі.

Заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь (Народний фронт) перемагає на 19 окрузі.

Закарпаття поділили між собою сім’я Балоги та нардепи із групи "Суверенна Європейська Україна". Тут мажоритарників обирали у 6 округах. У 4 із них лідирує родина Балоги: сам Віктор Балога (63.44% голосів при 79,7% опрацьованих протоколів), його брати Іван Балога (43.10 при 88,6% протоколів), Павло Балога (46.21% при 83.49% опрацьованих протоколів) та їхній двоюрідний брат Василь Петьовка 69.08% при 87,4% протоколів).

У двох інших округах лідирують нардепи із "Суверенної України" Василь Ковач та Михайло Ланьо, обидва йшли як самовисуванці.

Івано-Франківська область обирала представників у 7 округах. З них у 4 перемогу здобули представники Блока Петра Порошенка. Йдеться про 83-й округ, де перемагає Олександр Шевченко, 84-й – Михайло Добвенко, 85-й – мер Калуша Ігор Насалик та 89 округ – Юрій Соловей.

Найбільш неочікуваною була поразка нардепа Олеся Донія у своєму 88 окрузі. Там йому вдалося посісти лише третє місце, поступившись представникам "Батьківщини" та "Народного фронту". Саме висуванець від останнього Юрій Тимошенко нині тримає лідерство - 29.63% голосів при 43.47% опрацьованих протоколів.

У 87 окрузі лідирує нардеп (позафракційний) Юрій Дерев'янко – 70,92 при 35,9% протоколів.

Львівщина – 12 округів -  презентуватиме до Ради одразу двох "знаменитостей": майданівця Володимира Парасюка та екс-міністра охорони здоров’я Олега Мусія. Обидва йшли як самовисуванці та лідирують у свої округах із великим відривом від суперників.

Парасюк буде народним депутатом. Фото зі сторінки Парасюка у Facebook

На інших 5 округах перемагають представники Блоку Петра Порошенка (серед них нардеп-ударівець Ярослав Дубневич), 3 самовисуванці (серед них 1 представник КУНу), представниця "Самопомічі" та висуванець від "Народного фронту", командир в/ч 3027 другого батальйону оперативного призначення Національної гвардії України.

Мусій пройшов у Раду 

Рівненська область обирала представників у 5 округах. За попередніми даними, до Ради знову проходять нардепи VII скликання: свободівець Олег Осуховський, висуванець від "Народного фронту" Юрій Вознюк, ще двоє представників "Народного фронту" та 1 висуванець від "Батьківщини".

Тернопільска область також делегуватиме 5 народних обранців. Тут лідирують народний депутат, свободівець Михайло Головко, самовисуванець (член УНП) Тарас Пастух і троє представників Блока Петра Порошенка (серед них вчитель фізики).

Хмельниччина пропустила в Раду чоловіка скандального секретаря Київської міськради Галини Гереги Олександра Герегу та його ставленика Андрія Шиньковича. Олександр Герега у складі фракції Партії регіонів голосував за диктаторські закони 16 січня.

Чоловік Гереги лідирує у своєму окрузі 

Так, у 187 окрузі лідирує Хмельницький міський голова Сергій Мельник (34.16% голосів при 52% протоколів).

У 188 окрузі перемагає народний депутат, член фракції "Суверенна європейська Україна" Сергій Лабазюк, у 191-му ще один нардепутат також із "Суверенної України"Віктор Бондар, у 193-му – народний депутат Вролодимир Мельниченко (позафракційний), у 190-му представник Блоку Петра Порошенка.

Буковина обирала лише 4 народних депутатів по мажоритарних округах. На 201 окрузі як і на минулих виборах перемогу здобуває нардеп Микола Федорук (фракція "Батьківщина"), який цього разу балотувався від Народного фронту. На 220-му лідирує заступник губернатора області Іван Рибак, якого підтримав Блок Петра Порошенка. На 203-му окрузі перемагає самовисуванець Іван Семенюк.

На 204 окрузі перемагає нинішній міністр інфраструктури Максим Бурбак, який ішов від Народного фронту. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування