Росія може продовжити перехідний період для Криму

Вівторок, 28 жовтня 2014, 14:06

Перехідний період з інтеграції анексованого Криму до складу РФ може бути продовжений на рік.

Про це заявив глава окупаційної влади півострова Сергій Аксьонов, повідомляють "РИА Новости".

"Ми намагаємося процес (інтеграції) прискорити, але якщо виникне необхідність, будемо виходити з ініціативою до керівництва країни про продовження перехідного періоду на рік", – сказав Аксьонов за підсумками виїзного засідання "ради міністрів" Криму у вівторок в Ялті.

За його словами, з деяких напрямів економічної та юридичної діяльності в Криму продовження цього терміну є вкрай необхідним. Складнощі з переходом на російське законодавство можуть виникнути, зокрема, у правоохоронних органів, а також у бізнесменів, яким належить процедура перереєстрації підприємств.

До 1 листопада всі проблемні питання від кримських відомств, пов'язані з браком часу для адаптації в юридичне поле РФ, повинні бути представлені в письмовому вигляді для розгляду "главі регіону". За підсумками їх вивчення, сказав Аксьонов, він буде звертатися безпосередньо до Путіна.

Влітку міністр РФ у справах Криму не виключав, що перехідний період буде продовжено. У вересні віце-прем'єр російського уряду Дмитро Козак називав кінець 2016 крайнім терміном, коли в Криму в повному обсязі почне діяти російське законодавство.

Поки що кінцем перехідного періоду вважається 1 січня 2015 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News