Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В МВС звітують, що арештували організатора "каруселей" на виборах

Вівторок, 28 жовтня 2014, 16:26

Взято під варту першого затриманого, якого викрили у порушенні виборчих прав громадян.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба МВС.

Зловмисникові інкримінують підкуп виборців.

Згідно з новим законом про посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян суд 27 жовтня ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

41-річний житель Черкаської області був затриманий за підозрою у підкупі виборців. Згідно з оперативними даними, громадянин разом з невстановленим подільником зібрав жителів Черкас (приблизно 43 особи з числа раніше судимих, без постійного місця проживання, безробітних).

Організатор виборчих "каруселей" пропонував цим людям від 500 до 1000 гривень за голосування за відкріпними талонами в Одеській області за певного кандидата.

Автобус, на якому група потенційних виборців їхала в Одеську область, було затримано.

При огляді в автобусі було вилучено шприци з рідиною коричневого кольору, таблетки препарату "Ламівудин", обладнання для виготовлення наркотичних речовин, рослинна сировина, імовірно – нарковмісна, звітує міліція.

У підозрюваного вилучено: список осіб, які перебували в автобусі, мобільні телефони з фотографіями пасажирів, 15 кредитних карток різних банків на його ім'я.

Наразі тривають слідчі заходи, зокрема - щодо затримання співучасника.

***Пропозиція, обіцянка або надання виборцю неправомірної вигоди за будь-які дії, пов'язані з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права, караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного року до трьох років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування