На ОВК 132 – "саботаж" і фальсифікації, голова хотів украсти печатку

Середа, 29 жовтня 2014, 07:21

На окрузі №132 члени виборчої комісії саботують встановлення результатів виборів, заявляє кандидат у депутати і колишній голова КВУ Олександр Черненко.

"Більшість членів ОВК 132, включно з головою, дуже хочуть сісти у тюрму. Бо чим іще можна пояснити повний саботаж встановлення результатів виборів по округу", - пише він у Facebook.

"Останній протокол від ДВК був прийнятий близько опівночі. Здавалося, що ніщо не заважало скласти підсумковий протокол ОВК. Але після цього Окружна комісія впала в ступор. Дані з дільниць не вводяться ІАС "Вибори". За ніч ввели лише 3% дільниць", - заявляє Черненко.

"Частина даних, введених в систему, не відповідають цифрам в протоколах. Занижують результат Аркадія Корнацького. Всі скарги і зауваження ОВК та технічний персонал ігнорують", - зазначає він.

За його словами, починаючи з опівночі комісія розглянула лише частину скарг і припинила роботу, частина членів ОВК покинула приміщення.

"Десь о 5:45 голова ОВК Віктор Зосімов здійснив спробу покинути приміщення ОВК з печаткою, але був спійманий спостерігачами і повернутий в ОВК. Після цього йому нібито стало "погано" і його забрала швидка", - додає Черненко.

Станом на 7:30 ранку у комісії був відсутній кворум, ОВК не працювала.

Корнацький також повідомив, що "фальсифікації на 132 окрузі продовжуються".

"О 6 ранку 29 жовтня голова ОВК Зосімов, попередньо викравши із сейфа печатку ОВК та проштампувавши декілька порожніх бланків, намагався втекти з печаткою з території ОВК. На місце інциденту викликали міліцію, проводяться слідчі дії", - повідомив він.

За словами Корнацького, у спробах зірвати й сфальсифікувати вибори на 132 окрузі задіяні голова та деякі члени комісії, а також технічний персонал, який вводить дані в електронну систему "Вибори".

"Члени комісії саботують засідання, зривають кворум, а також прикривають технічних працівників, які здійснюють фальсифікацію даних у сервісній кімнаті. Так, уже з трьох дільниць голоси, віддані за Аркадія Корнацького, зараховано як голоси за іншого кандидата. Таким чином відбувається спроба вкрасти близько 500 голосів", - заявляє Корнацький.

Його штаб розцінює це як "чергову спробу вкрасти у мешканців Миколаївщини вибір".

Він закликає прокуратуру, МВС та СБУ зупинити злочин, а голову ЦВК – змінити склад 132 ОВК, взяти під особистий контроль ситуацію на 132 окрузі та" усунути технічних працівників, які під прикриттям керівництва ОВК фальсифікують результати виборів у серверній".

"Просимо керівництво держави притягнути винних у спробі зриву виборів на 132 окрузі до відповідальності", - додає Корнацький. 

За даними паралельного підрахунку, на окрузі перемагає Корнацький з відривом в 272 голоси.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування