Яценюк розповів, як пропонує формувати новий уряд

Середа, 29 жовтня 2014, 11:19

Лідер Народного фронту Арсеній Яценюк заявляє, що уряд має формуватися на принципах формування Європейської комісії.

Про це він заявив на брифінгу у середу.

"Формування складу уряд має відбуватися так само, як складається Європейська комісія. Ми не поділяємо квотний принцип, і тому декларую принцип політичної відповідальності кожної політичної сили, яка делегує свої представників до складу Кабінету міністрів", - повідомив він.

"Звертаюсь до політичних партій, яких я вже назвав, з тим, щоб до понеділка офіційно представити кандидатури на посади членів Кабінету міністрів з окресленням сфери повноважень, яку така кандидатура може взяти", - зазначив він.

Далі пропонується наступний підхід. Ви пригадуєте, як ми формували чинний склад Кабінету міністрів? Це було на Майдані. Більше ніякої кулуарщини і призначення міністрів за закритими дверима не буде", - наголосив він.

"Кожен кандидат на 10 хвилин подає свою презентацію бачення реформ і змін в тій галузі, за яку він вірогідно буде відповідати. Далі 2 години на запитання і відповіді, так само, як і по регламенту Єврокомісії: питання 1,5 хвилин, відповідь – 2 хвилини. Країна повинна побачити всіх претендентів на цю надзвичайно відповідальну і складу роботу", - зазначив  Яценюк.

Він також підтвердив, що коаліційна угода і формування уряду – "це не акціонерна угода про розподіл країни, а це угода про політичну відповідальність за долю держави".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування