Дітям загиблих воїнів можуть дозволити вступ до вишів поза конкурсом

Середа, 29 жовтня 2014, 17:13

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким пропонує дозволити дітям загиблих воїнів вступати до вишів поза конкурсом.

Про це повідомляє сайт президента.

Йдеться про указом № 835 "Про невідкладні заходи щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій окремим категоріям громадян".

Кабмін має розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроекти про соціальний захист осіб, які захищали незалежність України і брали безпосередню участь в АТО.

Крім того, уряд має підготувати пропозиції щодо надання права на вступ поза конкурсом до вишів дітям, батьки (один із батьків) яких загинули під час участі в АТО або померли внаслідок поранення, а також ужити невідкладних заходів щодо вирішення питання переведення на навчання за кошти державного бюджету дітей учасників бойових дій.

Також уряду доручено забезпечити вирішення питання щодо продовження прийому на навчання до вишів громадян, які проживають у Донецькій та Луганській областях та були рекомендовані до зарахування або переводяться з вишів, розташованих на території цих областей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування