У кінотеатрі "Жовтень" прогорів дах. Кличко порадиться про відновлення

Четвер, 30 жовтня 2014, 07:51

Мер Києва Віталій Кличко у четвер проведе оперативну нараду з керівниками профільних відомств столиці щодо ситуації з кінотеатром "Жовтень" та його відбудови після пожежі.

Про це він заявив у ніч на 30 жовтня, прибувши під кінотеатр, який горів, повідомляє прес-служба КМДА.

"Загоряння, за попередньою інформацією, сталося о 21:45 в середу, під час сеансу на задніх рядах кінозалу. Пожежні і МНС спрацювали оперативно, людей евакуювали, постраждалих немає. Вогонь локалізували", - сказав Кличко.

Мер зазначив, що правоохоронці не відкидають версію про підпал приміщення, навколо якого протягом останніх років тривали суперечки і судова тяганина.

"Хочу сказати одне: ми не дозволимо відібрати "Жовтень", який став символом інтелектуального кіно для столичних глядачів", - заявив Кличко.

Пожежники гасили кінотеатр "Жовтень" усю ніч, о 6-7 ранку дах іще димівся, його поливали водою.

Дах будівлі по вулиці Костянтинівська, 26, майже повністю прогорів, покриття лише частково залишилося на боковій його частині.

Кінотеатр "Жовтень" догорає
У кінотеатру "Жовтень" прогорів дах. Фото Олени Рощіної

У соцмережах уже анонсовано акцію за відновлення "Жовтня", яку планується провести 31 жовтня, об 11 годині, біля Київської міськдержадміністрації.

 

Як відомо, ввечері 29 жовтня під час показу фільму "Літні ночі" у рамках кінофестивалю "Молодість" кінопалац "Жовтень" загорівся: у залі "Гегемон" хтось кинув шашку чи ще якийсь запальний пристрій.

Пожежники приїхали лише через 40 хвилин, людей із усіх залів вивели самі глядачі і бармен кінотеатру. Пожежники посилено працювали до ранку четверга.

За збереження найстарішого кінотеатру у Києві боролися кілька років судовими слуханнями, петиціями громадян до влади.

4 грудня 2013 року був поданий позов про виселення кінотеатру з приміщення. Судова тяганина триває досі.

У лютому 2014 року Київська адміністрація пообіцяла укласти з ТОВ "Кіноман" (кінотеатр "Жовтень") нову угоду оренди на 3 роки.

Частину Подолу, на якій розташований кінотеатр "Жовтень", дедалі більше забудовують. Поблизу самого кінотеатру вже не раз намагалися почати будівництво.

Стаття 20 Закону України прямо забороняє виселення закладів культури без надання їм іншого рівноцінного приміщення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування