Російські слідчі "оцінять" дії Авакова під час нападу на посольство РФ

Четвер, 30 жовтня 2014, 10:00

Слідчий комітет Росії вирішив "дати свою оцінку діям" міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова під час нападу на російське посольство в Києві в червні.

Про це агентству ТАСС повідомив офіційний представник комітету Володимир Маркін.

"Буде дана правова оцінка діям міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і його підлеглих, які, перебуваючи на площі біля російського посольства, не вжили необхідних заходів, щоб припинити злочинні дії націоналістів", – підкреслив Маркін.

За словами Маркіна, в результаті нападу будівлі та іншому майну посольства було завдано матеріальної шкоди на загальну суму більш 18,8 млн рублів.

Як відомо, за фактом цього нападу комітет порушив кримінальну справу.

В ніч з 13 на 14 червня проросійські бойовики збили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, який заходив на посадку в аеропорту Луганськ. Всі 49 осіб, що були на борту, загинули.

В суботу, 14 червня, українці зібралися під посольством РФ у Києві на акцію протесту – вони закидали будівлю камінням і димовими шашками, розбирали бруківку перед будівлею, розбили кілька автомобілів і вікон.

Ситуацію розрядив тоді ще міністр закордонних справ України Андрій Дещиця, який заспівав перед мітингувальниками відоме "Путін - ... ла-ла-ла", висловивши солідарність з їх обуренням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News