Бойовики повідомили ОБСЄ, що не дадуть Україні контролювати кордон

Четвер, 30 жовтня 2014, 12:14

"ДНР" і "ЛНР" не мають наміру передавати Києву контроль над кордоном з РФ. 

Про це йдеться в зверненні керівництва самопроголошених терористичних організацій до Росії і ОБСЄ, опублікованому 30 жовтня, передають РІА Новости.

"Україна вимагає повернути контрольовані нами ділянки кордону з Росією під її контроль. Ми можемо погодитися лише на міжнародний моніторинг цих ділянок кордону", - наголошується у зверненні.

Умовою для такого моніторингу в ДНР і ЛНР називають досягнення "повного і всеосяжного політичного врегулювання конфлікту, відновлення економічних і соціальних зв'язків з Україною, підтверджене відповідним договором за умови поруки РФ і ЄС, що гарантує безпеку населення невизнаних республік і політичних інститутів".

Як відомо, згідно з Мінським протоколом від 5 вересня, крім двостороннього припинення вогню і звільнення заручників як першочергових кроків, сторони домовилися про контроль над українсько-російським кордоном, виведення регулярних російських військ, військової техніки та бойовиків з території України, а також зняття терористами перешкод для доступу гуманітарних вантажів на тимчасово підконтрольній їм території.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування