Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Садовий сказав Порошенку і Яценюку, з ким говорити про коаліцію

Четвер, 30 жовтня 2014, 12:31

Лідер партії "Самопоміч", мер Львова Андрій Садовий обговорив на зустрічі з президентом Петром Порошенком і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком створення коаліції.

Про це Садовий розповів на брифінгу в четвер у Києві.

"Ми обговорювали (з президентом) великий спектр питань, але головне питання – майбутня робота в парламенті, робота коаліції", - сказав він.

За словами Садового, на зустрічі йшлося про Україну і про місцеве самоврядування.

"Про те ж саме я говорив і з Арсенієм Петровичем (Яценюком)", - зазначив він.

"У "Самопомочі" одна амбіція: щоб була єдність, щоб і "Народний фронт", і "Блок Петра Порошенка" були разом, – і ми для цього робимо все можливе. Бо така воля українського народу – щоб була єдність", - заявив Садовий.

За його словами, "Самопоміч" пропонує формувати коаліцію максимально відкрито й прозоро, у ході діалогу, для якого кожна з фракцій повинна виділити своїх переговорників.

"З нашого боку "Самопоміч" визначила (на переговори) наступних людей: це Олег Березюк, Олександр Данченко, Ганна Гопко, Олег Лаврик, Іван Мірошниченко, Оксана Сироїд, Семен Семенченко і Єгор Соболєв", - сказав лідер партії, яка отримала 3-й результат на парламентських виборах.

У Facebook мер Львова, який не проходить у Верховну Раду, написав: "Щодо моєї ролі в переговорах. Мене запрошують і президент, і прем’єр-міністр на розмови. Я йду і прошу їх про наступне: всі розмови про коаліцію мають відбуватись між майбутніми депутатами".

"Ключове зараз – аби два переможці виборів БПП і НФ (давайте не будемо рахувати соті відсотків) знайшли порозуміння між собою і не допустили вбивчого для країни конфлікту. Повторення 2005 року стане трагічним", - написав Садовий.

На його думку, потрібно об’єднатися навколо конкретних рішень, які впроваджуватимуть представники коаліції.

"Самопоміч" закликає почати переговори щодо створення коаліції вже 30 жовтня.

На запитання журналістів про ініціативу скасувати депутатську недоторканність, Садовий сказав: "Я вважаю, що це тихенько потрібно в парламенті проголосувати і більше до цього питання не повертатися. Це має бути виписано у коаліційній угоді без дискусій".

"Інтерфакс-Україна", "ЛІГАБізнесІнформ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...