Спікер РНБО: терорист Захарченко квіти не вирощував

Четвер, 30 жовтня 2014, 13:01

Речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко вважає, що лідер донецьких бойовиків Олександр Захарченко заявив про посилення бойових дій за вказівкою згори.

Про це він сказав на брифінгу у четвер, відповідаючи на питання журналістів.

Зокрема, відповідаючи на запитання стосовно заяви Захарченка про те, що терористи готуються до війни, Лисенко зазначив:

"Справа в тім, що пан Захарченко і до цього не займався організацією виставки досягнень народного господарства, не вирощував квіти, не займався собаководством і таке інше. Чому він знову заговорив про війну? Мабуть, хтось його попросив це сказати".

"Тому що бойові дії терористи так і не припиняли. Вони грубо порушують кожного дня умови протоколу й меморандуму, які були підписані в Мінську", - наголосив речник РНБО

Також, за словами Лисенка, терористи планують використовувати вміст чергового так званого гуманітарного конвою з РФ для роздачі населенню під час самопроголошених "виборів" 2 листопада.

За оперативною інформацією, керівник терористичної організації  "ДНР" Захарченко пообіцяв мешканцям розстрілювати бандитів за розкрадання і перепродаж гуманітарної допомоги. Але при цьому він відзначив, що мешканцям Донбасу не слід сильно розраховувати на гуманітарну допомогу, оскільки її на всіх не вистачить.

Крім того, він запропонував мешканцям самим "заробляти собі на їжу". Фактично Захарченко визнав факти, що левова частка гуманітарної допомоги до мирних громадян на захоплених бойовиками територіях не доходить. Її отримують терористи для власного споживання або перепродажу через магазини, зазначив речник РНБО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування