У ЦВК пообіцяли "Свободі" ретельно звірити дані

Четвер, 30 жовтня 2014, 14:16

Представникам ВО "Свобода" в Центральній виборчій комісії пообіцяли ретельно звірити дані наданих ними примірників протоколів з ​​оригіналами протоколів окружних комісій.

Про це повідомив журналістам заступник глави ВО "Свобода", народний депутат Юрій Сиротюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми домовилися з головою ЦВК Михайлом Охендовським про те, що до встановлення результатів виборів, до 10 листопада, всі протоколи, які подасть ВО" Свобода "в ЦВК, будуть звірені з протоколами окружних комісій із мокрими печатками, які надійдуть до ЦВК", - сказав Сиротюк.

За його словами, в разі неспівпадання даних протоколів, які надасть ВО "Свобода", з даними оригіналів протоколів окружкомів з мокрими печатками, ЦВК або відправить такі протоколи на уточнення, або прийме рішення про перерахунок голосів.

Керівник юридичного управління ВО "Свобода", народний депутат Олег Бондарчук повідомив, що основним порушенням, на думку їхньої політсили, була завищена явка в Донецькій і Луганській областях.

Сиротюк підкреслив, що згідно з даними екзит-полів, ВО "Свобода" отримала на виборах від 5,8% до 6,3% голосів за партійними списками, при цьому "Опозиційний блок" отримав значно меншу кількість голосів, ніж за даними електронної обробки голосів.

За його словами, це відбулося за рахунок завищеної явки в східних областях, через що результат "Опозиційного блоку" збільшився, а "Свободи" - "автоматично розмився".

Сиротюк також стверджує, що згідно з даними протоколів, які є в розпорядженні ВО "Свобода", ця партія набирає більшу кількість голосів в абсолютних показниках, тобто в кількості виборців, ніж показує сайт ЦВК.

Разом з тим, за його словами, ВО "Свобода" має протоколами не всіх окружкомів, і просить партнерів по Майдану допомогти їм у цьому питанні.

Як повідомлялося, в четвер "Свобода" проводила під будівлею ЦВК акцію протесту проти фальсифікації результатів виборів.

На даний момент активісти розійшлися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News