Двом викрадачам Савченко оголошено про підозру - прокуратура

Четвер, 30 жовтня 2014, 15:55
Двом терористам з "Луганської народної республіки" - Ігорю Плотницькому та Олександру Попову (громадянину РФ), повідомлено про підозру: їх підозрюють у захопленні в заручники та викраденні старшого лейтенанта збройних сил України Надії Савченко.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури м.Києва.
Ігоря Плотницького та Олександра Попова обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.
За даними прокуратури, у ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний 50-річний Ігор Плотницький на початку травня 2014 року за підтримки екс-лідера терористичної організації "ЛНР" Валерія Болотова створив та очолив незаконне збройне формування "Зоря". Згодом терориста оголосили "міністром оборони ЛНР".

"17 червня Плотницький разом зі своїм поплічником-росіянином Поповим та іншими бойовиками здійснив озброєний напад на військовослужбовців 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар" Збройних сил України. У ході протистояння терористам вдалося захопити в полон військовослужбову Надію Савченко. Її злочинці вивезли до Луганська та тримали у будівлі обласного військового комісаріату", - зазначено у повідомленні.

"Декілька днів терористи допитували полонену. .... Пізно ввечері 23 червня, з озброєним супроводженням, у вантажному автомобілі "Газель" Надію Савченко було вивезено з України," - повідомили в прокуратурі.
Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування