У Харкові ліквідували "штаб-квартиру", де виготовляли сепаратистські агітки

Четвер, 30 жовтня 2014, 16:54

У Харкові Служба безпеки України викрила та ліквідувала нелегальну друкарню, яка була осередком та "штаб-квартирою" злочинної групи, котра виготовляла та розповсюджувала сепаратистські агітки, готувала антиукраїнські акції та теракти у місті.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

"Зловмисники, дотримуючись конспірації, облаштували друкарню у підвалі однієї з харківських багатоповерхівок. Поліграфічний цех був оснащений охоронною сигналізацією, датчиками руху та "тривожними кнопками".  У приміщенні виявлено понад 50 пляшок із "коктейлями Молотова", каністри та велику кількість ємностей, підготовлених для розливу запалювальної рідини", - зазначено у повідомленні.

Співробітники СБУ вилучили понад 3 тисячі віддрукованих листівок із закликами до проведення в Харкові сепаратистських  акцій, спрямованих на порушення територіальної цілісності України та підтримку терористичних організацій.

"Вилучено комп’ютерну техніку, на якій виготовлялася агітаційна продукція, матеріали антиукраїнського змісту. У сейфі зберігалися саморобні печатки комерційних структур та громадських організацій, засоби мобільного зв’язку для координаторів протиправних акцій", -  зазначили в СБУ.

Окрім цього оперативники знайшли складені зловмисниками списки особового складу деяких добровольчих батальйонів з особистими даними бійців.

Тривають оперативно-слідчі дії із встановлення усіх організаторів та учасників злочинної групи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування