Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві створять благодійний фонд для відновлення кінотеатру "Жовтень"

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 10:42

Депутати Київради вирішили заснувати благодійний фонд "Відновимо разом" для забезпечення фінансування робіт з відбудови після пожежі кінотеатру "Жовтень".

Відповідне рішенні столичні депутати ухвалили на зборах, що відбулися 31 жовтня у КМДА і були ініційовані та проведені київським міським головою Віталієм Кличком.

Депутати Київради одноголосно ухвалили резолюцію про відновлення кінотеатру "Жовтень" і виділенні на це коштів, тоді як під КМДА проходить акція шанувальників "Жовтня".

"Кінотеатр "Жовтень" повинен залишатися одним із центрів кінематографії та одним з культурних центрів нашої столиці. Будь-які спроби перепрофілювання кінотеатру будуть припинені", - заявив Кличко.

"Ми ініціюємо створення благодійного фонду "Відновимо разом". Очолити цей фонд пропонуємо директору кінотеатру Людмилі Горделадзе", - сказав київський мер.

Кличко також доручив Департаменту фінансів КМДА знайти джерела для фінансування робіт з відновлення кінотеатру "Жовтень".

"Наше завдання – зберегти кінотеатр та надати йому нове життя, і зробити ми це можемо тільки разом. Ми повинні гарантувати киянам, що "Жовтень" буде збережений, а його діяльність - поновлена у найкоротші терміни", - сказав мер Києва.

Директор кінотеатру Горделадзе заявила, що кінотеатр практично знищено, і висловила два прохання: щоб Київенерго виділив необхідні комунікації на період відбудови і надання кінотеатру охорони.

Кличко запропонував депутатам Київради звернутися до ГПУ та МВС з вимогою термінового розслідування факту навмисного підпалу кінотеатру.

"Виконавці цього жахливого вчинку повинні відповідати перед законом та всією столичною громадою", - наголосив міський голова.

Також мер Києва запропонував звернутися до МВС з вимогою розробки програми щодо підвищення рівня безпеки у громадських закладах Києва.

Між тим депутати Київради на зборах ініціюють прийняття рішення про звільнення ТОВ "Кіноман", яке є орендарем приміщень кінотеатру "Жовтень", від сплати оренди не період проведення реконструкції кінотеатру.

Напередодні директор кінотеатру Людмила Горделадзе заявила, що Кличко заборонив залучати інвестиції для відновлення "Жовтня".

Як відомо, увечері 29 жовтня під час сеансу в кінотеатрі "Жовтень" виникла пожежа – за попередніми даними, був підпал. Глядачів евакуювали. Ліквідація пожежі тривала понад 5 годин. Будівля кінотеатру серйозно пошкоджена.

Раніше Горделадзе неодноразово заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр "Жовтень".

УНІАН, "ЛІГАБізнесІнформ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування