"Гуманітарку" з РФ роздадуть бойовикам і місцевим на "виборах" - РНБО

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 12:33

Росія порушила вимоги міжнародного законодавства, провівши свій "гуманітарний конвой" через кордон України без належного огляду й супроводу.

Про це заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко.

"Близько 7 ранку почалося переміщення так званого російського гуманітарного конвою на територію України. Загалом у 2 російських пунктах пропуску – Матвіїв Курган та Донецьк – спостерігалося переміщення 76 автомобілів та 157 осіб", - сказав він.

"Українські прикордонники, як працюють на цих пунктах у рамках міжвідомчих робочих груп, здійснили лише візуальний огляд транспортних засобів і вантажу. Митне оформлення вантажу не проводилося, оскільки немає жодної інформації про його набувачів", - зазначив Лисенко.

"Представники міжнародного комітету "Червоного хреста" не брали участь у оформлені та переміщенні вантажу. Таким чином, російська сторона порушила вимоги міжнародного і українського законодавства", - наголосив представник РНБО

Щодо переміщення товарів гуманітарної допомоги, то, "за оперативними даними, левова частка вантажу призначена для забезпечення підрозділів бойовиків, оскільки в них уже проблема з постачанням".

"Частину продуктів росіяни планують перед телекамерами роздати місцевим мешканцям під час псевдовиборів, які заплановано на 2 листопада", - заявив Лисенко.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування