Червоний Хрест повертається на Донбас

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 16:39

Міжнародний Комітет Червоного Хреста відновлює діяльність на сході України, зупинену після загибелі свого співробітника.

Про це повідомили в представництві МКЧХ в Україні в п'ятницю, 31 жовтня, передає Інтерфакс-Україна.

"Зараз немає офісів в Луганську та Донецьку. Ми ведемо переговори з усіма сторонами і зможемо їх відкрити тільки тоді, коли будуть гарантії безпеки", - зазначили в МККК.

Начальник відділу зв'язків з громадськістю Міжнародного комітету Червоного Хреста в Москві Валерія Зотикова повідомила в свою чергу: "Ми працюємо на території, впродовж тижня ми почали роботу, незважаючи на загибель колеги".

За її словами, Червоний Хрест планує відправити на схід України велику партію матеріалів для проведення ремонтних робіт.

"Ми підготували великий вантаж, це - пластикові плівки для того, щоб можна було ремонтувати будинки, закривати вікна. Вони розраховані на 14 тисяч житлових приміщень. Готуємося до того, щоб це туди доставити", - сказала Зотікова.

За її словами, МКЧХ вже доставив в Луганськ зварювальне обладнання. "Ми передали його представникам Луганська, воно вже використовується", - пояснила вона.

В свою чергу в представництві МККК в Україні в п'ятницю підтверджують поновлення оперативної діяльності МКЧХ на сході країни.

У представництві уточнили, що мова про відкриття офісу на непідконтрольній українській владі території не йде.

Як повідомлялося, МКЧХ призупинив свою діяльність в Україні у зв'язку з загибеллю 2 жовтня в Донецьку свого співробітника, громадянина Швейцарії Лорана дю Паскье.

Однією з головних причин призупинення роботи в МККК назвали забезпечення безпеки працівників місії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News