ЦВК припинила повноваження зниклих членів окружкому на Донеччині

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 21:28

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження 9 зниклих членів ОВК №59, що знаходиться у смт Великі Новосілки Донецької області й охоплює міста Мар'їнку та Курахово.

Відповідне рішення члени ЦВК прийняли на засіданні в п'ятницю ввечері, повідомляє "Укрінформ".

"Достроково припинити повноваження членів окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №59 Афендікової В.І., Бобрік І.В., Гармаша О.О., Лебедь Т.Ф., Баннікової Г.А., П'ятницької Л.В., Смарчевської Т.В., Фурман О.В., Щербатюк Н.А.", - йдеться у постанові.

У ЦВК пояснили, що таке рішення ухвалене у зв'язку з одноразовим грубим порушенням виборчого законодавства зазначеними членами ОВК №59.

Так, 30 жовтня відбулася заміна голови та двох членів відповідної ОВК, які після прибуття на місце розташування виявили приміщення комісії опломбованим, тому не змогли скласти присягу, про що складено відповідний акт.

"Разом із тим, в акті зазначено, що печатка вказаної комісії, а також уся документація вивезені з приміщення о 24 годині озброєними особами в невідомому напрямку", - підкреслили в ЦВК.

У Центрвиборчкомі наголосили, що отримати пояснення від членів окружкому неможливо, оскільки відсутній будь-який зв'язок із ними.

Крім того, ЦВК отримала також скаргу чинного мера Курахова, у якій він просить Комісію скасувати рішення цієї ж ОВК про повторний перерахунок голосів на всіх виборчих дільницях 59-го округу виключно по його кандидатурі.

Члени Центральної виборчої комісії також прийняли рішення про направлення копії своєї постанови й доданих до неї матеріалів до Генпрокуратури та МВС для перевірки викладених у ній фактів.

Водночас ЦВК постановила, що суб'єкти виборчого процесу можуть подати свої кандидатури до нового складу ОВК №59 до 12 години суботи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування