Аваков подумає, як міліція може завадити підкупу виборців

Субота, 4 жовтня 2014, 20:55

7 жовтня глава МВС Арсен Аваков проведе селекторну нараду із підрозділами МВС на місцях, одним з основних питань якої стане попередження та припинення міліцією випадків підкупу виборців. 

Про це міністр повідомив у своєму блозі на Українській правді. 

"У вівторок проводжу всеукраїнський селектор з підрозділами МВС на місцях, одне з ключових питань на порядку - припинення міліцією процедур підкупу виборців", - заявив він.

За словами Авакова, завдання органів внутрішніх справ полягає не у виявленні та покаранні виборців, які погодилися бути підкуплені.

"Наша мета - наближення виборчого процесу в Україні до демократичних стандартів, беззаперечне дотримання Закону усіма сторонами виборчого процесу і профілактика можливих порушень виборчих прав громадян. ... приймуть Закон - буде більше прав і імперативів діяти. Але, хто вам сказав, що і до того варто терпіти те, що відбувається?", - додав глава МВС.

"Ні для кого не секрет, що підкуп виборців та інші порушення стали нормою життя для українського суспільства. Задача МВС - покласти край безвідповідальної діяльності осіб, для яких підкуп виборців - звичайна справа. Відповідати за підкуп повинні не тільки ті, хто пропонує, а й ті, хто погоджується", - заявив він.

"Сьогодні говорив зі спікером (ВР Олександром) Турчиновим - просив на найближче засідання парламенту поставити законопроект, що посилює кримінальну відповідальність за підкуп виборців. Сподіваюся в це раз вийде, іІ проект, підписаний від Арсенієм Яценюком, все ж буде внесений і проголосований, як один з бар'єрів для політичної корупції", - додав Аваков. 

За його словами у законопроект пропонується ввести норму: якщо виборець погодиться віддати свій голос в обмін на грошові або матеріальні вигоди, він повинен нести відповідальність.

"Це може бути штраф у розмірі від 1700 до 5400 гривень або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на той самий термін. Якщо на гарячому спіймають осіб, що пропонують виборцю прийняти "угоду", то вони відповідатимуть перед законом, це може бути ув'язнення на строк від 5 до 7 років", - зазначив Аваков. 

При цьому він закликав "не міняти своє право голосу на згущене молоко і гречку". 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
На протестах у Тбілісі проти закону про "іноагентів" затримали більше десятка осіб
09:20
"Нафтогаз" у першому кварталі сплатив податків на понад 18 мільярдів
09:15
Туск і прем'єрка Данії поговорили про створення "залізного купола" для Європи
09:12
"Що скажуть люди" і "треба бути як усі": 6 поширених установок родом з СРСР
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
08:26
Новий представник фон дер Ляєн відмовився від посади після критики у фаворитизмі
08:25
"З винятковим цинізмом". Як після загибелі кіборга Барса суд визнав його винним у хуліганстві
07:50
Сили оборони знешкодили 920 окупантів і знищили 9 танків за добу
07:33
Окупанти посилили атаки на Бахмутському напрямку: за добу їх було 33 − Генштаб
Усі новини...