Адвокат Садовника: Його викрали, щоб знищити

Неділя, 5 жовтня 2014, 21:05

Адвокат екс-командира спецроти "Беркута" Дмитро Садовника, підозрюваного в розстрілах на Майдані, впевнений у викраденні свого підзахисного з метою розправи.

Про це Сергій Вілков заявив в ефірі Подробиць на Інтері.

"Його викрали з метою фізичної розправи ... Він не міг просто так взяти і втекти", - упевнений Вілков.

Також адвокат Садовника зазначив, що у його підзахисного ще в квітні була можливість безперешкодно втекти з країни, коли він перебував під домашнім арештом, але не носив електронний браслет стеження.

Адвокат підкреслив, що тоді Садовник не втік, бо не вважає себе винним в інкримінованих злочинах.

Також у екс-командира спецроти "Беркута" залишилися в Києві дружина і малолітня дитина.

Як відомо, 19 вересня слідчий суддя Печерського райсуду Києва звільнив з-під варти підозрюваного у масових розстрілах учасників акцій протесту у лютому 2014 року, обравши йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 23.00 до 7.00 год. наступної доби.

1 жовтня екс-командир "Беркуту" Садовник не прийшов на засідання суду. Через це Апеляційний суд переніс розгляд апеляції на його звільнення з-під варти.

3 жовтня підозрюваний зник з місця постійного проживання, чим порушив умови обраного запобіжного заходу.  Його оголошено у розшук.

4 жовтня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Головного слідчого управління Генпрокуратури та надав дозвіл на затримання  Садовника.

Разом з тим у ГПУ заявили, що основна провина у тому, що Садовник втік з-під домашнього арешту - на суді, який ухвалив рішення про таку міру запобіжного заходу

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування