Росіяни бояться відпочивати за кордоном

Понеділок, 6 жовтня 2014, 17:38

Багато російських туристів відмовилися від поїздок за кордон в тому числі через острах русофобських настроїв.

Про це заявила прес-секретар Російського союзу туріндустрії Ірина Тюріна, передає РІА "Новости".

Вона розповіла, що серед тих, хто відмовився від поїздок на відпочинок, було багато потенційних туристів, які не стали залишати країну через острах русофобських настроїв.

Крім цього відмовитися від закордонних відпусток росіян змусили зовнішньополітичні, економічні, візові та інші обставини.

"Цього року виїзд за кордон у туроператорів впав, а внутрішній виріс на 25%. По-перше, євро і долар так підскочили, що просто дорого стало виїжджати за кордон", - розповів вона.

"По-друге, є дуже цікава тенденція, крім санкційних розмов, які люди сприйняли на свій рахунок, - багато хто відмовився їхати за кордон і відправляти туди дітей вивчати мови, побоюючись русофобських настроїв", - пояснила Тюріна.

Вона повідомила, що в розмовах про санкції проти Росії люди побачили особисто для себе небезпеку не отримати візу до Європи.

"Санкційні розмови народ сприйняв на свій рахунок. І хоча візи європейські консульства видають в більшості своїй прекрасно, все побоювалися, що візи не видаватимуть", - зазначила Тюріна.

Як відомо, за останній час в Росії через санкції і загострення відносин із Заходом закрилася ціла низка великих туристичних компаній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування