Суд відновив представника "Правого сектора" кандидатом

Вівторок, 7 жовтня 2014, 19:53

Вищий адмінсуд України задовольнив вимогу партії "Правий сектор" про відновлення кандидата в депутати Андрія Тарасенка, який очолює виборчий список на майбутніх позачергових парламентських виборах.

Про це повідомили у прес-службі партії в понеділок.

"Зрештою, завдяки акціям прибічників та активістів "Правого сектора" нам вдалося відновити справедливість, і тепер ЦВК зобов'язана повернути Тарасенка до виборчого списку нашої партії", - йдеться в повідомленні.

При цьому в партії зазначили, що Тарасенко дійсно раніше був визнаний винним за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб) за спробу знесення пам'ятника Леніну на Бессарабській площі в Києві в 2009 році, але його судимість "було знято згідно з рішенням Шевченківського райсуду ще в червні цього року".

"Проте ні ЦВК, ні Київський апеляційний суд, до якого "Правий сектор" звертався раніше щодо оскарження незаконного рішення, не захотіли навіть слухати наші аргументи", - розповіли в прес-службі "Правого сектора".

Як відомо, ЦВК 30 вересня скасувала реєстрацію кандидатами в народні депутати за списком "Правого сектора" Тарасенка (№1) та Романа Хмари (№16) у зв'язку з непогашеною судимістю.

Секретар ЦВК Тетяна Лукаш повідомила, що, за інформацією Міністерства внутрішніх справ, стосовно Тарасенка 24 січня 2014 року набув чинності вирок, згідно з яким його засуджено до позбавлення волі терміном на два роки зі звільненням від покарання з виправним терміном два роки.

Водночас, відповідно до закону, у виборчому бюлетені для голосування у багатомандатному загальнодержавному окрузі в графі кожної партії зазначається перша п'ятірка кандидатів.

Таким чином, прізвище Тарасенка також внесено до тексту бюлетеня, і частину бюлетенів уже надруковано.

Лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош балотується в мажоритарному окрузі №39 (Дніпропетровська область).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News