Адвокати скандального Мельника пообіцяли захистити його від сміттєвого бака

Середа, 8 жовтня 2014, 14:20

Адвокати обвинуваченого в хабарництві колишнього ректора Податкової академії, екс-депутата від ПР Петра Мельника обіцяють не допустити його вкидання до сміттєвого баку.

Про це вони сказали журналістам в перерві судового засідання в Ірпінському міському суді Київської області, повідомляють "Українські новини".

За словами адвоката Черезова, для цього вони готові найняти охорону для захисту свого підзахисного від так званої "народної люстрації".

Черезов нагадав, що зранку під судом зібралися активісти, які хотіли помістити Мельника в сміттєвий бак.

Всі фото: "Громадське"

"Ні у кого не вийде зірвати це судове засідання. Якщо буде треба, ми наймемо Мельнику охорону і він буде ходити в суд, надавати свідчення", – сказав адвокат.

При цьому він визнав, що в середу обдурив суд, активістів і журналістів, коли повідомив, що підсудний захворів і перебуває в лікарні.

Це підтвердив і сам Мельник.

"Я здоровий як бик зараз ... це (що я хворий) він (адвокат) сказав для того, щоб обдурити тих придурків", – повідомив Мельник журналістам.

Він вважає акції протесту проти нього замовними і проплаченими з боку нинішнього керівництва Податкової академії.

 

Мельник вважає, що і студенти та співробітники цього навчального закладу очікують повернення його на пост ректора.

Що стосується "народної люстрації", то Мельник упевнений, що ні у кого не вийде його люструвати. Він додав, що вважає себе абсолютно невинним і заявив, що ніяких хабарів ніколи не брав.

У свою чергу кореспондент "Громадського" повідомляє, що бачив, як активісти, пішовши від будівлі суду, через три квартали організовано сіли у два автобуси.

 

Як відомо, Ірпінський суд розглядає справу за обвинуваченням Мельника в отриманні хабара від абітурієнтів.

У середу близько 50 активістів зібралися під судом з наміром помістити Мельника в сміттєвий бак, але мітингувальники розійшлися після того, як адвокати сказали, що підсудний захворів і на суд не прийде.

Переслідування Мельника почалося ще за часів Януковича. Тоді він був поміщений під домашній арешт, але зірвав браслет спостереження і втік за кордон. В Україну він повернувся вже після втечі Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування