США - Росії: "вибори" на Донбасі - не привід для нового втручання

Субота, 1 листопада 2014, 10:28

Росію застерігають не використовувати незаконні "вибори" сепаратистів на Сході України як привід ввести в Україну нові війська й озброєння.

Про це заявила Рада національної безпеки при президентові США.

Як зазначила речник Ради Бернадетт Міган, за останніми даними, російські війська знову повертаються до кордону з Україною вздовж контрольованих сепаратистами ділянок.

США також знову "закликали Росію і її маріонеток-сепаратистів виконати всі їхні зобов’язання за "мінським протоколом" від 5 вересня і "мінським меморандумом" від 19 вересня", йдеться у заяві.

У Раді нацбезпеки нагадали, що США не визнають результатів сепаратистських "виборів" і закликають усіх членів міжнародної спільноти зробити те саме.

Рада особливо закликала Росію як сторону, що підписала "мінський протокол", приєднатися до генерального секретаря ООН, Європейського союзу, Ради Європи й решти міжнародної спільноти в засудженні нелегітимних планованих "виборів".

США рішуче засуджують намір сепаратистів провести незаконні так звані "вибори" 2 листопада, мовиться в заяві. В ній також наголошено, що такі "вибори" суперечитимуть і Конституції й законам України, і "мінському протоколові" від 5 вересня.

У Раді нацбезпеки США наголосили, що єдині законні місцеві вибори на Сході України відбудуться 7 грудня, як передбачено законом України.

Як відомо, згідно з "мінським протоколом", вибори на Донбасі мають відбутися відповідно до закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" - 7 грудня.

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування