ЦВК вважає, що в ОВК№30 можна встановити результати виборів

Понеділок, 10 листопада 2014, 19:19

ЦВК відмовилася визнавати неможливим встановлення достовірних підсумків голосування та результатів позачергових парламентських виборів за мажоритарною складовою в одномандатному виборчому окрузі №30.

За рішення визнати неможливим встановлення підсумків виборів в окрузі свого часу проголосували 5 членів ЦВК, 10 - утрималися.

Постановою також пропонувалося звернутися до Міністерства внутрішніх справ з проханням прискорити досудове слідство у кримінальному провадженні за фактом підробки членами 5 дільничних виборчих комісій протоколів про підрахунок голосів.

Згідно з електронним підрахунком голосів в окрузі №30 лідирує висунутий партією "Блок Петра Порошенка" Олександр Дубінін - 26,08%, або 17 887 голосів виборців, а його найближчий суперник, самовисуванець Олександр Захорольский набрав 25,99%, або 17 826 голосів.

Однак, згідно з переданими Захорольським до ЦВК оригіналам протоколів з 5 дільниць, за нього проголосували 18 820 виборців, а за Дубініна – 16 890.

Постановою пропонувалося не встановлювати підсумки виборів в окрузі до завершення слідства правоохоронними органами щодо справжності протоколів дільниць та їх можливої фальсифікації.

Раніше ЦВК звернувся до ГПУ та МВС з проханням перевірити справжність протоколів 5, 16 і 13 дільничних комісій округів №30 (Дніпропетровська область), №50 і №60 (Донецька область) відповідно по мажоритарній складовій виборів.

При цьому в порядку денному засідання ЦВК присутнє питання про встановлення підсумків виборів в округах №50 та №60.

Як відомо, ЦВК зобов'язала окружком №30 повторно підрахувати голоси на вищезазначених 5 дільницях і окружком №50 - на 16, однак Київський апеляційний адміністративний суд і Вищий адмінсуд скасували цю постанову комісії.

ЦВК розраховує на встановлення підсумків виборів у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі увечері 10 листопада, проте сумнівається в можливості визнання обраними 10 листопада всіх 198 депутатів, обраних на одномандатних округах.

Позачергові парламентські вибори відбулися 26 жовтня, по мажоритарній складовій будуть обрані 198 депутатів, всього в парламент зможе пройти 423 депутата.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування