Під Адміністрацією Порошенка намагалися спиляти огорожу

П'ятниця, 14 листопада 2014, 17:36

Біля стін Адміністрації Президента України в Києві кілька десятків молодих людей в медичних масках спробували спиляти паркан.

Інцидент закінчився словесною перепалкою і зіткненнями з правоохоронцями.

Активісти, обличчя яких були прикриті медичними масками, спробували різати паркан газовим пальником, правоохоронці перешкодили їм.

У підсумку зав'язалися бійка, кілька людей затримані.

Біля паркану зараз виставлено посилений кордон правоохоронців.

У свою чергу у столичній міліції повідомили, що у п'ятницю близько 15.00 до Адміністрації Президента, що на вулиці Банковій, підійшли близько 30 осіб. Невдовзі натовп розпочав ламати паркан, зазначили у МВС.

Під АП посилено охорону. Фото: Українська правда  

При собі люди мали плакати з написами "Геть паркан".

Наразі затримано 16 осіб, з числа тих, що здійснювали протиправні дії.

"Для встановлення усіх обставин скоєного їх буде доставлено до Печерського районного управління столичної міліції. Правоохоронці вилучили газозварювальний апарат. Вирішується питання про притягнення до адміністративної відповідальності осіб, причетних до вказаного інциденту", - зазначили в міліції.

Під АП посилено охорону. Фото: Українська правда 
 Під АП посилено охорону. Фото: Українська правда 


При цьому на одному із відео видно, як правоохоронці б'ють коліном в обличчя одного із затриманих активістів.

Нагадаємо, у серпні виявилося, що прохід на територію біля Адміністрації Президента у Києві з боку вулиць Інститутська та Лютеранська закрито.Ворота з цих боків зачинено на замок, а людей пропускають лише через КПП після пред’явлення документів, які засвідчують особу, а також пояснення цілі проходу.

При цьому, як з'ясувалося, людей на територію біля Адміністрації після пред’явлення паспорта все ж пропускають, там спокійно гуляли туристи.

Водночас прес-секретар президента Святослав Цеголко у коментарі "Українській правді" зазначив, що прохід через вулицю Банкову вільний.

"Правоохоронці мають право оглядати речі і перевіряти документи перехожих через зростання загрози терактів. Сигнали про це надходять від СБУ. Особливо після теракту щодо літака Малайзійських авіаліній, убивства мера Кременчука і замаху на мера Львова", - пояснював тоді він.

Українська правдаІнтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування