Ярема: ГПУ заарештувала 35 мільярдів Януковича і Ко

Субота, 15 листопада 2014, 18:33

Під час досудового розслідування кримінальних проваджень стосовно екс-президента Віктора Януковича і його "команди" в Україні накладено арешти на банківські вклади, цінні папери та інші активи колишніх високопосадовців на загальну суму понад 6,2 млрд грн та 1,8 млрд доларів - загалом близько 35 млрд гривень.

Про це заявив Генпрокурор Віталій Ярема, пише ZN.UA.

За його словами, ГПУ відкрила понад 30 кримінальних проваджень стосовно екс-високопосадовців. Їм всім повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, і оголошено в розшук.

Як наголошує Ярема, на першому місці в списку - розслідування фактів масштабного розкрадання бюджетних коштів.

"З метою відшкодування завданих державі збитків, під час досудового розслідування в Україні накладено арешти на банківські вклади, цінні папери та інші активи на загальну суму понад 6,2 млрд грн та 1,8 млрд доларів (близько 35 млрд гривень), а також на рухоме і нерухоме майно колишніх високих посадових осіб", - зазначив Ярема.

За його словами, з ініціативи ГПУ, рішенням Ради ЄС застосовано обмежувальні санкції стосовно 22 колишніх українських високопоставлених чиновників і пов'язаних з ними осіб. Аналогічні санкції застосували уряди США, Канади та Швейцарської конфедерації. На банківських рахунках у Швейцарії, Латвії, Ліхтенштейні заарештовано кошти колишніх високих посадових осіб.

У серпні Генпрокуратура підписала угоду про співпрацю з Міжнародним центром із повернення активів Базельського інституту управління, який є провідною неурядовою організацією в питаннях розслідування справ, пов'язаних із корупцією та відмиванням коштів.

Однак, зазначає видання, "Україна ризикує втратити заморожені Заходом кошти поплічників Януковича – нова влада занадто неспішно проводить розслідування їх діяльності". 

ZN.UA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування