Росія завезла на Донбас 74 машини з невідомим вантажем - РНБО

Неділя, 16 листопада 2014, 12:49

Росія з порушенням вимог міжнародного та українського законодавства завезла на територію України 74 вантажівки чергового так званого гуманітарного конвою, вміст вантажу та його призначення українській стороні невідомі.

Про це заявив речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко. 

"16 листопада між 6 та 7 годинами ранку з території РФ на територію України через пропускні пункти "Донецьк-Ізварине" та "Матвєєв Курган–Успенка" заїхали 74 вантажівки чергового так званого гуманітарного конвою", - зазначив Лисенко.

Речник РНБО підкреслив, що російською стороною порушено вимоги міжнародного та українського законодавства щодо переміщення товарів гуманітарної допомоги. Окрім того представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста не брали участі у переміщенні вантажу.

"Український зведений підрозділ прикордонників і митників здійснив лише візуальне спостереження за проходженням російського вантажу через держкордон, без виконання покладених на нього контрольних функцій. Вміст вантажу та його призначення українській стороні невідомі", - підкреслив Лисенко.

Як відомо, раніше російські ЗМІ заявили, що у Макіївці (Донецька обл.) почалося розвантаження вантажівок з російською "гуманітарною допомогою". Згідно з повідомленням, колона доправила у Донецьк і Луганськ понад 450 тонн вантаж - "електротехнічне обладнання та комплектуючі, будматеріали, а також паливно-мастильні матеріали". 

"Допомога формувалася на основі заявок влади Донецька та Луганська", - наголошується у повідомленні.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News