На G20 США, Япония і Австралія об'єдналися у боротьбі проти РФ

Неділя, 16 листопада 2014, 16:30

Лідери США, Японії та Австралії заявили, що об'єднають зусилля в боротьбі проти Росії та її вторгнення до Криму.

Про це президент США Барак Обама, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе і прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт заявили під час тристоронньої зустрічі на саміті G20 у Брісбені, повідомляє Reuters.

Як заявили лідери трьох країн, вони будуть виступати проти "передбачуваного приєднання  Криму до Росії та її дій з дестабілізації ситуації у східній Україні".

Також лідери США, Японії та Австралії висловилися за необхідність притягти до відповідальності осіб, винних у катастрофі малайзійського авіалайнера MH17.

Як відомо, на саміті G20 у Брісбені (Австралія) лідери країн Заходу критично висловилися з приводу офіційної позиції Росії щодо України, зокрема Ангела Меркель, президент США Барак Обама, предсавники Канади та Великої Британії

Окрім того президент США Барак Обама заявив, що Росія буде залишатися в ізоляції з боку міжнародного співтовариства, якщо продовжить порушувати міжнародне право.

Прем'єр Австралії Тоні Еббот заявив, що вимагає від Росії повноцінної співпраці зі слідством у справі малайзійського "Боїнга", збитого терористами влітку над Донбасом.

ЄС може запровадити санкції проти окремих сепаратистів, які діють на Сході України: список осіб, яким буде обмежено "доступ до майна та свободу пересування" зараз обговорюється в ЄС.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...