Україна закликає Росію до переговорів у Женевському форматі - Яценюк

Вівторок, 18 листопада 2014, 13:23

Україна запрошує Росiю для переговорiв з деескалацiї ситуацiї на Сходi країни в Женевському форматі.

Про це заявив прем'єр Арсенiй Яценюк у вівторок на спiльнiй прес-конференції iз прем'єром Норвегiї Ерною Солберг, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми закликаємо Росію до реальних переговорів. Ми вважаємо, що найкращим форматом для цього є Женевський формат, за участі України, ЄС, США та нашого сусіда Росії", - сказав Яценюк.

Яценюк підкреслив, що Росія продовжує ескалацію конфлікту на Донбасі і нарощує присутність своїх військ на цих територіях.

Він вважає, що прогрес у деескалації конфлікту повністю залежить від позиції президента РФ Володимира Путіна і його оточення.

"Все залежить від російського президента в першу чергу, і від його оточення. І якщо він захоче, і у нього буде достатньо політичної волі, щоб зупинити цю війну проти України, дотримуватися міжнародного законодавства, ми готові продовжувати наші переговори", - сказав Яценюк.

Як відомо, глава МЗС РФ Сергій Лавров у вівторок заявив, що не бачить необхідності скликати міжнародну конференцію щодо України, оскільки існує мінський формат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News