Топ-100 мислителів світу: Гопко і Чорновол, Путін і його пропагандисти

Середа, 19 листопада 2014, 14:52

У цьогорічному рейтингу 100 мислителів світу опинилися дві українки, президент Росії та ідеологи "Новоросії".

Відповідний рейтинг оприлюднив журнал Foreign Policy.

Обрана депутатка, раніше громадська активістка Тетяна Чорновол потрапила до Топ-100 у категорії "Ті, що кидають виклик", за свою боротьбу з режимом Януковича та корупцією.

 

Активістка Ганна Гопко, яка також обралась у Раду, потрапила до категорії "Адвокати" за свою активну участь у подіях Євромайдану.

 

Цікавинкою цьогорічного рейтингу стало те, що найвпливовіша людина за версією Forbes президент РФ Володимир Путін увійшов до 100 мислителів у дуже специфічній компанії.

У категорії "Пропагандисти", куди віднесли Путіна, опинились також одіозний російський філософ, ідеолог "Новоросії" Олександр Дугін та один з лідерів донецьких бойовиків Олександр Бородай.

 

Крім них у цій категорії опинились лідери найвідоміших терористичних організацій світу: лідер "Ісламської держави" Абу Бакр Аль Багдаді, глава "Боко Харам" Абубакар Шекау та один з головних фінансистів терористів Хаджжадж бен Фахд аль-Аджмі.

У той же час інші світові лідери, які потрапили в Топ-100, увійшли в категорію "Ті, хто приймає рішення".

У цій категорії розмістилась канцлера Німеччини Ангела Меркель та її міністр інтеграції Айдан Озогуз, президент Ірану Хассан Рухані, прем'єри Індії Нарендра Моді та Італії Матео Ренці.

Українськ аправда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування