Третина українців хочуть припинити "перемир’я" на Донбасі – "Рейтинг"

Четвер, 20 листопада 2014, 11:12

36% українців, опитаних групою "Рейтинг", вважають, що необхідно скасувати перемир’я і завершити АТО до повного відновлення української влади на всьому Донбасі.

Такі результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 6-13 листопада.

21% респондентів підтримують надання ширших економічних та гуманітарних повноважень регіону.

Іще 17% – за надання цим територіям самостійності, федеративного статусу краю, але залишити у складі України.

А 9% опитаних виступають за відокремлення цих територій від України.

Не визначилися – 17%.

У порівнянні з опитуванням за жовтень, зросла підтримка скасування перемир’я і завершення АТО (з 22 до 36%) та зменшилася кількість невизначених з даного питання (з 27 до 17%).

Найбільше скасування перемир’я і завершення АТО підтримують на заході, відокремлення цих територій від України – на самому Донбасі.

43% респондентів позитивно ставляться до підписання перемир’я з представниками так званих "ДНР" і "ЛНР", стільки ж (44%) – негативно. Не визначилися – 13%.

Порівняно з жовтнем, зменшилася кількість прихильників підписання перемир’я (з 53 до 43%), водночас зросла кількість його противників (з 33 до 44%).

Разом з цим, більшість респондентів (71%) не підтримують ідею відокремлення територій, які контролюють "ДНР" і "ЛНР", від України, але кожен п’ятий виступає за відокремлення, кожен десятий – не визначився.

Абсолютна більшість (74%) вважають, що Україна повинна бути унітарною державою, 15% – федеративною, не визначилися – 11%.

Дане опитування проводили шляхом інтерв’ю "face-to-face" 6-13 листопада серед 2000 респондентів віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності - не більше 2,8%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування