Національна асоціація Адвокатів обирає членів Вищої ради юстиції з порушеннями

Четвер, 20 листопада 2014, 14:35

Національна Асоціація Адвокатів України не допустила до з'їзду, де обиратимуть членів Вищої Ради юстиції делегацію з Києва та Полтави.

Про це "Українській правді" повідомив член делегації, Голова Ради адвокатів міста Києва Інна Рафальська.

З Києва на з’їзд приїхали 60 адвокатів, з Полтави - 6.

За словами Рафальської, по прибуттю на місце яке було оголошено в газеті "Урядовий Кур'єр" та сайті НААУ, виявилось, що з'їзд відбувається в іншому місці.

"Всі 60 делегатів з Києва на з’їзд сьогодні не були допущені. Ми прибули в Мукачеве з Києва і маємо ось такий результат", - сказала Рафальська.

"Це вже є прямим порушенням. Секретне місце не було повідомлене делегатам з Києва", - наголосила вона.

На цьому з'їзді повинні бути обрані члени у Вищу раду юстиції (після оскарження Одеського з'їзду ), та до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Про злочин повідомлено працівників МВС. Зараз з'їзд відбувається невідомо де, без більшості делегатів обраних законним чином, який обирає Конституційні органи.

"Це конституційні органи, які потребують дуже ретельного підбору кадрів, за відкритою процедурою. бо якщо отримають ці посади люди, які не мають бездоганної репутації, то це матиме відбиток на самому органі", - сказала Рафальська.

Рафальська наголосила, що обрання членів Вищої Ради юстиції має відбуватися з суворим дотриманням процедури, без кулуарних домовленостей.

Адвокат наголосила, що на з'їзді, куди не допустили київську делегацію, присутні адвокати з Сімферополя, які вже отримали російські ліцензії.

"Зараз там на з'їзді делегації з інших регіонів намагаються встановити підстави перебування на з'їзді адвокатів, які постійно проживають в Сімферополі і отримали свідоцтва адвокатів Російської Федерації", - розповіла Рафальська.

"Ці делегації своєю кількістю осіб, які невідомі, і не можуть підтвердити свій статус, і будуть обирати сьогодні вищу раду юстиції від адвокатів і призначати відповідну особу в кваліфікаційну комісію прокурорів", - зазначила Рафальська.

Вона спрогнозувала, що можуть бути обрані одіозні особи

Крім того, київська делегація наполягала на заслуховуванні на з'їзді звіту про використання коштів Національної асоціації.

Як відомо, головою Національної Асоціації Адвокатів України є одіозна Лідія Ізовітова. У 2013 році за часів Януковича ЗМІ відносили її до групи тодішнього керівника головного управління АП з питань судоустрою Андрія Портнова.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування