Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Байден допустив посилення санкцій проти Росії

П'ятниця, 21 листопада 2014, 15:40

США допускають посилення тиску на Росію в разі, якщо вона не буде дотримуватися домовленостей з мирного врегулювання на Донбасі.

Про це заявив віце-президент США Джозеф Байден після переговорів з президентом Петром Порошенком, повідомляють "Українські новини".

"Якби Росія виконала свої зобов'язання і поважала суверенітет України і територіальну цілісність, то ми могли б почати раціональні дискусії щодо санкцій. Замість цього ми бачимо більш провокаційні дії неповаги до угоди, яку було підписано Росією. Якщо так продовжуватиметься, то Росія буде платити все більше і більше, вона буде все більш ізольованою", – сказав він.

Байден підкреслив, що в рамках досягнутих в вересні в Мінську домовленостей, Росія повинна була зробити ряд конкретних кроків.

"Є цілий ряд зобов'язань щодо припинення вогню, яких вони не дотримуються: контроль своїх кордонів за допомогою постійного моніторингу, повинні бути виведені незаконні збройні формування, зброя, військовослужбовці та надано підтримку у звільненні заручників. Пан Путін повинен був це зробити, але цього не сталося", – підкреслив він.

Байден також зазначив, що США не визнавали і ніколи не визнають анексії Криму, як і так звані "вибори" в самопроголошених "Донецькій народній республіці" і "Луганській народній республіці".

Як відомо, Байден також закликав владу України якнайшвидше створити новий уряд і продовжити реформи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування