Пропаганда у російських ЗМІ загрожує професії журналіста - ОБСЄ

П'ятниця, 21 листопада 2014, 17:12

Феномен відродженої пропаганди у державних російських ЗМІ загрожує професії журналіста.

Про це заявила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович у п'ятницю у Москві, виступаючи в Центральному будинку журналіста, передає Укрінформ.

"Феномен сьогоднішньої пропаганди прийшов в наш світ з найгірших часів холодної війни через 25 років після падіння Берлінської стіни... Всі ми знаємо, що зусилля, які докладаються на даний час для забезпечення безпеки працівників ЗМІ, недостатні", - сказала вона.

За словами Міятович, обов'язок всіх держав - довести наявність політичної волі в питанні захисту журналістів, і я закликаю російську владу продемонструвати доказ її бажання покласти край безкарності.

"Сувора реальність така, що кількість нападів на журналістів збільшується в геометричній прогресії, і безкарність подібних злочинів переважає... У більшості випадків ніхто так і не був арештований у зв'язку з цими злочинами", - зазначила вона.

За словами Міятович, пропаганда, що розростається нині в Росії, є загрозою для журналістики як професії у зв'язку зі зростаючим впливом державних ЗМІ.  Як вона підкреслила, з 1992 року в Росії було вбито 56 журналістів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News