Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала ватажка диверсантів з ДНР "на території ворога"

Субота, 22 листопада 2014, 11:18

Контррозвідка СБУ у взаємодії із ГУ розвідки Міноборони України затримала лідера диверсійно-розвідувальної групи спецпідрозділу ДНР "Русичі" громадянина України з позивним "Кіт".

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук радник глави СБУ Маркіян Лубківський, "унікальністю цієї надскладної бойової операції було те, що "Кота" було "накрито" на території ворога".

"Контррозвідники його "висмикнули" з населеного пункту, підконтрольного ДНР. Після знешкодження "тамбовських вовків" і "кота" полювання на таких і схожих звірів буде продовжено", - зазначив Лубківський. 

За даними СБУ, у затриманого окрім зброї було вилучено топографічні карти з нанесеним розташуванням українських блокпостів, а також засоби зв’язку (рації, мобільні термінали, сім-карти), ноутбук тощо.

"Таким чином було обезголовлено відому велику групу з близько 20 бойовиків, яка координується ФСБ РФ і до складу якої входять переважно громадянами РФ, що пройшли вишкіл у спецтаборах", - зазначив радник глави СБУ.

Усі фото прес-центру СБУ
 
 
 

Також, за словами Лубківського, зірвано плани групи щодо здійснення диверсії проти українських військовослужбовців.

Так, за завданням ФСБ-шника з позивним "Саша", бойовики готували диверсійно-терористичні акти у Авдіївці Донецької області – зокрема 22 листопада там мала бути замінована одна з автодоріг і здійснено напад на український блокпост.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування