Порошенко: Геноцид в Україні не повториться

Субота, 22 листопада 2014, 16:02

Геноцид - риса лише диктаторських, тоталітарних режимів. В Україні, яка йде європейським шляхом, геноцид не повториться ніколи.

Про це під час церемонії вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні заявив президент Петро Порошенко, повідомляє прес-служба президента.

Він наголосив, що в Україні ніколи б не сталося такої трагедії, як Голодомор, якби вона була незалежною, демократичною державою.

Також він підкреслив, що Голодомору передували тисячі повстань проти колгоспного рабства, в яких брали участь мільйони українців.

"Чому така величезна армія не перемогла більшовизм? Розрізненість. Недовіра. Брак єдності. Сьогодні ворог знову намагається роз’єднати нас, пересварити, посіяти поміж нас розбрат та ворожнечу. Сьогодні нам, як ніколи, потрібна єдність. Я вірю, що ми здатні вивчити уроки минулого. Хай не сподіваються знову підкорити Україну – ми стали сильними, ми стали мудрими, і ми дамо відсіч", - заявив Порошенко.

Церемонія вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні проходить у Національному музеї "Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні".

О  16:00 президент оголосив загальнонаціональну хвилину мовчання, після чого учасники церемонії встановили запалені лампади до меморіального знаку "Свіча пам’яті".  Глави церков України відправили спільну молитву на вшанування пам’яті жертв голодоморів.

Також відбулася всеукраїнська акція "Запали свічку!". Свічки цього дня запалять українці по всьому світу.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування