На Одеський НПЗ вдерлися люди з автоматами, "охороняють" нафту

Субота, 22 листопада 2014, 20:16

Одеський нафтопереробний завод штурмували і заблокували люди в спортивній формі з бітами, до них приєдналися люди в камуфляжі і з автоматами.

Про це повідомляє Думская.net.

Останні силою виволокли з території заводу охоронців і поклали на асфальт.

Як повідомив виданню Корреспондент.net директор заводу Марк Епштейн, перед цим роботу НПЗ блокували міліція і прокуратура: правоохоронці виламували двері на прохідній.

"Мене всередину не впускають", - заявив Епштейн.

Також він повідомив, що автоматників супроводжували співробітники міліції, прокуратури і компанії "Укрнафта".

Як відомо, раніше "Укрнафту" очолював чинний губернатор Одеської області Ігор Палиця, якого пов'язують з бізнес-групою Ігоря Коломойського. Безпосередньо з ним пов'язують також інтерес до Одеського НПЗ. 

Юрист заводу Денис Серебренников заявив, що на території НПЗ перебувають бійці "Гепарда" і "Титана", а також слідчі.

"Вони розосередилися по території заводу. Кажуть, що охоронятимуть нафтопродукти, що знаходяться під арештом", - повідомив юрист.

Також Серебренников зазначив, що співробітники заводу вже дали можливість покинути територію, а правоохоронці "ходять по заводу, однак як такого обшуку немає".

"Навіщо щось виламали двері в їдальню", - додав він.

На думку юриста, таким чином у заводу хочуть відібрати нафтопродукти на суму $ 55 млн.

Як повідомив Серебренников, існує кримінальна справа по Одеському НПЗ, в рамках якої були заарештовані нафтопродукти, які знаходяться на заводі, йде слідство. По його закінченню матеріали повинні бути передані в прокуратуру, після- до суду.

"Не чекаючи судового рішення, вони вирішили ці нафтопродукти забрати і продати. Як правило, державі в таких випадках нічого не дістається", - зазначив юрист.

У свою чергу в прокуратурі заявили: "Держслужба охорони забезпечує охорону заарештованих на підприємстві нафтопродуктів, які відповідно до ухвали суду, повинні бути передані на відповідальне зберігання державному підприємству".

"Арешт на нафтопродукти накладено для того, щоб уникнути можливих злочинних посягань", - зазначили в прокуратурі.

Також у відомстві зазначили, що з накладенням арешту на нафтопродукти вони звернулися з проханням дозволити виставити держохорону на підприємстві.

"Спочатку суд задовольнив наші вимоги, проте представник НПЗ вирішив оскаржити це рішення. За підсумками апеляції суд знову виніс рішення на нашу користь і міліція приступила до його виконання", - пояснили у відомстві.

Як відомо, 17 жовтня близько 150 осіб на чолі зі слідчим спробували проникнути на територію НПЗ. Слідчий тоді посилався на постанову суду про відбір проб заарештованих нафтопродуктів з резервуарів.

Прокуратура Одеської області повідомила, що правоохоронці для перевірки збереження заарештованих нафтопродуктів проводили контрольні виміри на Одеському НПЗ.

22 жовтня голова Одеської ОДА Ігор Палиця заявив, що для контролю збереження на ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" заарештованої правоохоронцями нафти створюються перешкоди. 

Палиця нагадав, що "заарештоване пальне Курченка (бізнесмена Сергія Курченка), яке було ввезено контрабандним шляхом, - 63 чи 65 тисяч тонн" і міститься воно "на відповідальному зберіганні на НПЗ".

Він також розповів, що наприкінці травня, до нього прийшла "одна з не найостанніших людина в Одеській області" і переказала прохання "структур Курченка, просто закрити очі" на вивезення з НПЗ заарештованого пального бензовозами на інші нафтобази за "50% від суми цього пального".

Палиця, за його словами, відмовився, заявивши, що не порушуватиме закон і категорично проти того, що "решта 50% підуть кулями, гранатами, снарядами до Луганська і Донецька, бо Курченко і "сім'я" фінансують всі ці безпорядки". Після відвідування вищеназваної людини Палиця звернувся в міліцію і попросив посилити охорону НПЗ. 

Як відомо, Палиця обирався до Ради по округу у Волинській області, хоч сам проживає у Швейцарії і є співвласником курорту "Буковель". Він вважається одним із найбільш наближених депутатів до теперішнього очільника Дніпропетровської ОДА олігарха Ігоря Коломойського.

Група "Приват" Коломойського контролює нафтоперевалку в одеській області. 

Джерело відео -  dumskayaTV 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News