У Міноборони пояснили, чому відмовились від канадських літаків

Неділя, 23 листопада 2014, 22:46

Україна не може дозволити собі такі літаки, як F/A-18, які раніше пропонувала Канада.

Про це у своєму Фейсбуці заявив помічник глави Міноборони з питань речового забезпечення ЗСУ, радник президента Юрій Бірюков.

"Колись в минулому Міністерству оборони запропонували Макдоннел-Дуглас F / A-18. Канада запропонувала, а ми відмовилися. ... Цитата з Вікіпедії: "Макдоннел-Дуглас F/A-18 - американський палубний винищувач-бомбардувальник і штурмовик, розроблений в 1970-х роках", - зазначив Бірюков.

За його словами, від пропозиції "пропозиції відмовилися абсолютно обґрунтовано".

"Це правда - ми не в змозі собі дозволити такі літаки. Чи не зможемо оплачувати їх обслуговування. Чи не зможемо їх заряджати (нічим), не зможемо підтримувати (нічим і ніким). А хто на них літати буде? А де у нас є комплекси супроводу польотів? А диспетчери? А РЕБ та ППО? ", - додав він.

Також, за його словами, питання про перехід "на західні стандарти, на західні калібри, на західну техніку - актуальний в перспективі, а не зараз".

"Зараз починати треба з трусів і шкарпеток, з форми, з наметів і спальників, з колісної техніки", - підсумував Бірюков.

Як відомо,  раніше екс-заступник міністра оборони Леонід Поляков заявив, що Канада пропонувала Україні кілька десятків винищувачів F-18, однак Міністерство оборони відмовилося від літаків.

За його словами, причинами відмови стали висока вартість експлуатації дорогої техніки, а також тривалий термін, необхідний, щоб перевчити на нові машини пілотів.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...