Наришкін намагається переконати, що війна в Україні – через Майдан

Понеділок, 24 листопада 2014, 09:27

Спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін переконує, що криза й війна в Україні – це наслідки Майдану, тоді як розкол і бої на сході інспіровані Росією.

На конференції "Президент, парламент, інтеграція" в Астані він вкотре назвав події на Донбасі "внутрішньоукраїнсьим конфліктом", повідомляє ТАСС.

Наришкін зазначив, що деякі партнери по СНД відмовляються від рівноправної участі в ЄАЕС "значною мірою під зовнішнім тиском" і заради "асоціації з Євросоюзом, яка передбачає його повне домінування".

"Звісно, геополітичний вибір – це суверенне право будь-якої держави. Однак політики у своїх рішеннях повинні спиратися на позицію всіх верств населення й регіонів, а також ураховувати інтереси сусідніх держав – основних економічних партнерів", - сказав він.

Спікер Держдуми РФ заявив, що "на Україні після антиконституційного державного перевороту відбуваються трагічні події".

"Ви пам’ятаєте, з чого почалося? Рік тому люди в Києві вийшли на Майдан із вимогами відсторонити від влади олігархів і нечесних чиновників, із вимогами поліпшити життя населення, модернізувати економіку й із вимогами вільного переміщення по країнах Європи", - визнав Наришкін.

"Минув рік. У країні глибочезна криза, громадянська війна з десятками тисяч жертв, економіка перебуває в стані краху, повне олігархічне правління, і Євросоюз обговорює заходи щодо жорсткішого режиму пересування громадян України в країнах ЄС. Ось підсумок", - переконує спікер Держдуми.

"Чи варто було вбивати й калічити десятки людей, підводити економіку під повний крах?", - провокує він.

За словами Наришкіна, "тепер чиновник США досить високого рівня приїжджав у країну й, по суті, схвалював створення коаліції та склад нового уряду".

"Просто до глибини боляче за братній український народ", - заявив російський спікер.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News