Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нові депутати виголосять присягу одночасно

Понеділок, 24 листопада 2014, 15:59

Голова підготовчої групи Володимир Гройсман заявляє, що усі новобрані депутати одночасно виголосять присягу зі своїх місць у залі Верховної Ради.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів, чи виголошуватиме присягу найстарший депутат, яким є нині колишній "регіонал" Юхим Звягільський.

"Було прийнято рішення, що усі депутати разом виголосять присягу, перебуваючи на своїх місцях у сесійній залі, у тому числі і найстарший депутат Верховної Ради", - сказав Гройсман.

За його словами, відповідну пропозицію підтримали представники усіх без винятку партій, які потрапили до новообраного парламенту.

Гройсман також нагадав, що згідно з законом відкриває нову сесію чинний голова Верховної Ради.

Окрім того, він пообіцяв, що вже у середу, 26 листопада, підготовча депутатська група узгодить план розсадки у сесійній залі, а також розподіл парламентських комітетів.

За словами Гройсмана, у групі була дискусія щодо доцільності існування кількох комітетів, які дублюють функції один одного.

"Однак я переконаний, що компроміс щодо комітетів буде знайдено", - сказав він.

Наступне засідання підготовчої групи відбудеться у середу, а Верховна Рада 8 скликання розпочне роботу в четвер, 27 листопада.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування