Спікер Держдуми РФ пропонує європейцям вигнати США з НАТО

Вівторок, 25 листопада 2014, 13:01

Спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін запропонував європейцям вигнати США з НАТО.

Про це він сказав, виступаючи в рамках дискусії на міжнародному "круглому столі" на тему "Шляхи подолання кризи в Європі" в Москві, повідомляє ТАСС.

"У мене є фантастична пропозиція: я б запропонував європейським партнерам вигнати з блоку (НАТО) США", - сказав політик.

"І я впевнений, що (після цього) рівень стабільності і безпеки в Європі досить швидко повернеться в належний стан", - додав Наришкін.

Також Наришкін назвав "дивною парочкою" тандем США та України, які проголосували на Генеральній асамблеї ООН проти резолюції про боротьбу з героїзацією нацизму.

Як відомо, документ був представлений Росією, його підтримали 115 з 193 країн-членів ООН. Проти резолюції виступили Канада, США і України. 55 делегацій, зокрема країни ЄС, від голосування утрималися.

"Симптоматично, що минулого тижня Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй переважною більшістю голосів прийняла резолюцію про протидію нацизму, і тільки три країни проголосували проти, в їх числі Україна і США. Просто дивовижна парочка складається", - цитують Наришкіна РИА Новости.

Українська сторона заявляла про засудження нацизму, неонацизму та інших насильницьких тоталітарних ідеологій, але зазначала, що мільйони українців стали жертвами "ще одного тоталітарного режиму - сталінізму".

"До тих пір, поки сталінізм і неосталінізм не будуть засуджені в рівній мірі, як і нацизм, неонацизм та інші форми нетерпимості, Україна не зможе підтримати цей документ", - сказав дипломат Андрій Цимбалюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News