У РНБО не виключають, що Росія на Донбасі проводить ротацію

Вівторок, 25 листопада 2014, 15:24

У Раді національної безпеки й оборони Украъни не виключають, що Росія проводить ротацію своїх військових на Донбасі.

Так речник РНБО прокоментував інформацію прес-центру АТО про те, що понад тисячу російських вояків покинули Донбас.

"Кількість російських воїнів та найманців, які зараз перебувають на території України, точно сказати не можемо, але це тисячі", - сказав він на брифінгу.

"Те, що хтось звідси виїжджає, це не означає, що вони полишають Україну і ніхто їх не замінює, оскільки є інформація, що прибувають нові сили – і це можна назвати повноцінною ротацією", - пояснив Лисенко.

Лисенко уточнив: "Ті сили, які відводяться звідси, серед них є, як правило штатні підрозділи Збройних сил Російської Федерації".

"Це (виведення їх із України) може означати кілька речей. Невдоволення находженням на території України, оскільки воно незаконне. Ми розуміємо, що на території Російської Федерації йде рух матерів і тих, хто виступає проти того, щоб російські війська були на території України. Це може бути і якийсь, можливо, заколот чи хвиля невдоволення, знову ж таки – і цих людей прийнято рішення міняти", - припустив він.

"Сказати, що це планова ротація, теж буде неправильно, оскільки планів перебування російських військ на території України не існує. У них є головне завдання – вони намагаються його виконувати, але з кожним днем (усе більше) усе відбувається не за планом, який у них є", - заявив Лисенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News