Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ліквідовано один із каналів фінансування терористів "ДНР"

Вівторок, 25 листопада 2014, 16:21

Правоохоронці ліквідували один із каналів фінансування терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба ГПУ у вівторок.

Встановлено, що протягом 2014 року групою осіб налагоджено діяльність незаконних каналів збуту контрафактних підакцизних товарів з ДП "Тютюнова фабрика "Хамадей", що розташована у місті Донецьку.

До складу цієї міжрегіональної злочинної групи входили громадяни України з декількох областей та окремі працівники органів внутрішніх справ, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції.

Зокрема 22 листопада цього року на території Полтавської і Вінницької областей затримано 2 вантажних автомобіля, під час огляду яких виявлено та вилучено контрафактні тютюнові вироби відомих міжнародних брендів на суму понад 16,5 млн грн.

За оперативними даними частина коштів від вартості реалізованої контрафактної продукції надходила в розпорядження та для фінансування терористичної організації "ДНР".

Паралельно із вказаним кримінальним провадженням 23.11.2014 ГУ Міндоходів у Кіровоградській області до ЄРДР внесено відомості про вчинене кримінальне правопорушення щодо контрабанди.

Наразі кримінальне провадження за підслідністю передано до слідчих органів Служби безпеки. В обох кримінальних провадженнях провадиться ряд невідкладних слідчих дій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування